6 Mart 2007 Salı

Windows XP SP2 Pop-Up Blocker

Açılır Pencere Engelleyicisi’ni tamamen devre dışı bırakmak için iki yöntem kullanılabilir.

1) Internet Explorer menülerinden “Araçlar (Tools)” içerisinden “Açılır pencere engelleyicisi (Pop-Up Blocker)” menüsüne girilerek “Açılır pencere engelleyicisini kapat (Turn Off Pop-up blocker)” komutu verilerek kapatılabilir.





2) İkinci yöntem olarak Internet Explorer “Araçlar (Tools)” menüsünden Internet seçenekleri (Internet Options) menüsü açılarak “Gizlilik (Privacy)” sekmesinde bulunan “Açılır Pencereleri Engelle (Block Pop-Ups)” onay kutusunun işareti kaldırılarak Açılır Pencere Engelleyicisi kapatılabilir.





Açılır Pencere Engelleyicisi’ni sadece bir Web sitesi için devre dışı bırakmak

Açılır pencere engelleyicisi’ni sadece bir web sitesi için devre dışı bırakmak için, Internet Explorer’da “Araçlar (Tools)” menüsünden “Internet seçenekleri (Internet Options)” bölümünden “Gizlilik (Privacy)” sekmesinde bulunan “Ayarlar (Settings)” menüsü kullanılabilir.



Bu bölümde “Ekle (Add)” butonu ile istediğimiz web sitelerinin URL’lerini girerek sadece belirli siteler için açılır pencerelere izin verebiliriz.

Diğer Açılır Pencere Engelleyicisi Ayarları

Açılır Pencere engelleyicisi’nin diğer ayarlarına ulaşmak için Internet Explorer içerisinde “Araçlar (Tools)” menüsünden “Internet Seçenekleri (Internet Options)” bölümüne gelerek “Gizlilik (Privacy)” sekmesinde ki “Ayarlar (Settings)” menüsü kullanılabilir.

Burada değiştirebileceğimiz ayarlar;

1) Açılır pencere engellendiğinde ses çıkar:

Herhangi bir açılır sayfa engellendiğinde kullanıcıyı uyarmak için bir uyarı sesi çalınır. Varsayılan ayar olarak onay kutusu işaretlidir. Onay kutusu işareti kaldırılırsa kullanıcıya herhangi bir uyarı verilemeyecektir.

2) Açılır pencere engellendiğinde Bilgi çubuğu’nu göster:

Herhangi bir açılır sayfa engellendiğinde Internet Explorer’da adres satırının hemen altında sarı renkte bir bilgi çubuğu çıkarak açılır pencerenin engellendiğini belirtir. Varsayılan ayar olarak işaretlidir. Onay kutusu işareti kaldırılırsa engellenen açılır sayfalar kullanıcıya bildirilmeyecektir.

3) Süzgeç Düzeyi (Filter Level) :

Süzgeç düzeyi bölümünde Açılır Pencere Engelleyicisi’nin güvenlik seviyesi belirlenebilir. 3 Ana seviye mevcuttur.

a) Düşük: Güvenli sitelerden açılır pencerelere izin ver: Bu düzey seçili iken sadece Güvenilir sitelerin pop-up sayfaları açılacaktır.
b) Orta: Otomatik açılır pencerelerin çoğunu engelle: Varsayılan olarak seçili gelen ayardır. Birçok açılır pencere ve birçok web sitesi engellenecektir.
c) Yüksek: Tüm açılır pencereleri engelle: En üst düzey engelleme seviyesidir. Pop-up sayfalar açılmayacaktır.



Hiç yorum yok: